PRAKTIJK VERHALEN

Praktijkverhalen

Een meisje van zes jaar oud kwam in therapie vanwege haar onzekere gedrag en angsten. EĆ©n van de zaken waar we aan gewerkt hebben was een traumatische ervaring in het ziekenhuis. Het meisje moest opgenomen worden vanwege een ernstige hondenbeet. Het onder narcose brengen werd een drama omdat het meisje het mondkapje niet wilde. Drie volwassenen moesten het kind, wat zich heftig verzette, vasthouden.

 

In de beeldende therapie zijn we o.a. bezig geweest met het lezen van een boekje over een ziekenhuisopname. Daarna hebben we een dokterskoffertje gemaakt met inhoud. Vooral het mondkapje vond het meisje fascinerend. Heel intens speelde ze zelf de dokter voor de pop waarbij het mondkapje telkens gebruikt werd. Op deze manier kreeg ze grip op de situatie terug.

 

***

 

Uit groep 2 kwam een jongen van 5 jaar in beeldende therapie. Dit omdat hij erg druk in zijn hoofd was, waardoor hij thuis veel aandacht vroeg en ook slecht kon slapen. Het vermoeden bestond ook dat hij hoogbegaafd zou zijn.

 

Door beeldend bezig te zijn leerde hij vooral om controle los te laten en te durven. Hij kwam meer in contact met zijn lijf en zijn gevoel. Het resultaat hiervan was dat hij rustiger werd in zijn hoofd en in zijn gedrag.

 

***

 

 

CONTACT

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRAKTIJK EVENBEELDIG - INGRID FARNHOLT

DESIGN BY DUTCH-CREATORS.COM  |  2015

Submitting Form...

The server encountered an error.

Formulier ontvangen